Австрийската външна министърка се е срещнала с Путин

  • 12 март 2019 20:33

  • 2267
  • 1
Австрийската външна министърка се е срещнала с Путин
© gettyimages (архив)

Намиращата се на посещение в Москва австрийска министъка на външните работи Карин Кнайсъл днес се е срещнала с президента на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщават медии в Австрия.

До последния момент срещата е била държана в тайна както от австрийска, така и от руска страна. По информация на австрийската осведомителна агенция АПА дори журналистите не са били известени за тази част от програмата на министърката. След срещата Кнайсъл е заявила пред придружаващите я австрийски журналисти, че двамата събеседници са обсъдили световнополитическото положение в продължение на час и половина. "Просто много хубав разговор", е обобщила Кнайсъл. Много доволна министърката е останала и от разговора си със своя колега Сергей Лавров, с когото е разменила мнение по важни политически въпроси и е пледирала за връщане към политически диалог с Русия.

Както съобщава електронното издание на вестник "Оберйостерайхише нахрихтен" тема на разговор в Москва са били и патките на външната министърка на Австрия, които тя отглежда в стопанството си. Изданието пише, позовавайки се на известния московски журналист Алексей Венедиктов, че пернатите са кръстени Джаред и Иванка. Когато в Москва станало дума за патките, Кнайсъл била много изненадана от информираността на Венедиков за тях и е коригирала само един детайл, а именно, че пернатите се казват всъщност Доналд и Иванка. Тя е уточнила и, че кокошарникът им е наречен Вашингтон.

Австрийската министърка на външните работи има стопански двор с патки, кокошки, магарета, кучета и други домашни животни и сама се грижи ежедневно за своето стопанство. Кнайсъл е заявила пред журналистите в Москва, че обича патки, но за имената им не е говорила пред много хора. Информиран за това е бил американският посланик във Виена Тревор Д. Трайна: "Поканих го през есента и му показах патките. Тогава синът му каза: "Татко, ти приличаш на тях", е разказала австрийската министърка, цитирана от австрийския вестник, предава БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.13 | 08:17

1

Патките Доналд и Иванка, живеещи в кокошарника Вашингтон, а посланикът на САЩ във Виена прилича на патица - според собствения му син!
Е, по точно описание до момента не е давано :)

Добави коментар

Водещи новини