Брекзит може да бъде отложен най-много с няколко седмици

  • 09 март 2019 06:56

  • 1263
  • 1
Брекзит може да бъде отложен най-много с няколко седмици
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент заяви, че е от решаващо значение да бъде предотвратено хаотичното излизане на Великобритания от ЕС без споразумение, предаде Ройтерс.

Твърдият Брекзит би бил катастрофа за британската икономика и би навредил и на Европейския съюз, аргументира се Таяни в интервю за германски вестници от групата "Функе". Той подчерта, че излизането на Великобритания от ЕС, планирано за 29 март, може да бъде отложено най-много с няколко седмици.

Във вторник Камарата на общините ще се произнесе за втори път по договореното от британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумение за Брекзит. Ако долната камара на британския парламент отново отхвърли сделката, както вече направи през януари, то тя ще трябва да се произнесе в сряда и четвъртък дали иска излизане от ЕС без споразумение или кратко отлагане на Брекзит, припомня Ройтерс.

Примерът на Великобритания ще разубеди други страни за напуснат Европейския съюз, каза още Таяни. Той призова за реформиране на ЕС, но в същото време подчерта необходимостта
от единство в блока.

Последвайте канала на

БТА
1263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.09 | 10:44

1

Стига с тоз брекзит всеки ден !

Добави коментар

Водещи новини