Лондон ще наложи митнически тарифи в случай на Брекзит без сделка

  • 06 март 2019 14:37

  • 849
  • 0
Лондон ще наложи митнически тарифи в случай на Брекзит без сделка
© Pixabay

Британският бизнес министър Грег Кларк заяви в сряда, че Лондон ще формулира окончателната си тарифна политика в случай, че Великобритания напусне Европейския съюз без сделка.

Говорейки пред радио Би Би Си, министърът подчерта, че износът на Обединеното кралство ще бъде изправен пред митнически тарифи от страна на ЕС в случай на Брекзит без сделка, което ще доведе до ответна реакция на Лондон чрез подобни мерки, предаде БНР. Грег Кларк също така прогнозира, че индустрията в Обединеното кралство ще се свие, ако влязат в сила митнически тарифи.

"Това ще се случи, само ако на 29-и март напуснем ЕС без сделка", подчерта британският министър. "Така че при тези обстоятелства продължава работата по разработването и финализирането на тези тарифни графици, но те ще бъдат публикувани веднага, след като разберем, че на 29-и март си тръгнем от Европейския съюз без сделка", посочи той.

По-рано днес отново се появиха информации в британските медии, че Лондон ще трябва да отложи Брекзит, дори ако Камарата на общините даде зелена светлина на договореното от Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумението с ЕС за оттегляне поради липсата на време за приемане на необходимото законодателство преди насрочения за 29-и март Брекзит.

Неназован висшестоящ министър заяви пред Sky News, че Обединеното кралство ще бъде принудено да отложи Брекзит, дори ако Парламентът одобри споразумението за оттегляне на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Според него крайният срок за Брекзит на 29-и март не дава достатъчно време на британския парламент да приеме необходимото за развода с ЕС.

"Неизбежно е да има техническо удължаване. Малко вероятно е да бъде достатъчен един месец, вероятно ще са нужни два месеца, за да се приведе в ред необходимото законодателството. Това беше прието в рамите на правителството и няма начин да се заобиколи", посочи неназованият официален правителствен на британския кабинет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини