ЕК представи изчерпателно опровержение на унгарската кампания срещу имиграцията

  • 28 февруари 2019 14:22

  • 481
  • 2
ЕК представи изчерпателно опровержение на унгарската кампания срещу имиграцията
© Getty Images/Guliver (архив)

Европейската комисия представи днес опровержение в седем точки на кампанията, предприета от унгарското правителство по въпроса с имиграцията.

Истината е следната: не искаме въведеждането на задължителни квоти за разселване на мигранти. Разселването трябва да остане на доброволна основа, заяви говорител на комисията. ЕК подкрепя защитата на границите и няма никакво намерение да предлага издаване на хуманитарни визи. Комисията не работи с неправителствени организации за насърчаване на миграцията. Държавите в ЕС сами решават дали искат да приемат законни имигранти. Средствата, отпускани от ЕС, не са свързани с насърчаване или възпрепятстване на миграцията, добави говорителят.

Съжаляваме, че трябва да направим това опровержение, но хората трябва да знаят истината. Тези данни ще бъдат разпространени и на унгарски език, разчитаме на медиите те да достигнат до хората в Унгария, допълни говорителят.

Миналата седмица ЕК определи като дезинформация кампанията на унгарските власти, която внушава, че председателят на комисията Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и финансистът Джордж Сорос работят за възобновяване на задължителните квоти за мигранти в ЕС. Будапеща твърди, че ЕС възнамерява да ограничи възможностите на държавите за охрана на собствените им граници и да улесни притока на мигранти. Другите твърдения на унгарските власти са, че ЕС осигурява допълнителни средства за организациите, подкрепящи мигрантите, както и за самите мигранти, достигнали Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.02.28 | 14:35

1

фак ЕК, фак ЕС. шибани глобалисти. искат да ни затрият като ненужем материал. ще ни хвърлят ислямисти насреща да ни изтребят. искат да направят тука война като в сирия, ирак, либия.

ВСИЧКО ТОВА

2019.02.28 | 16:08

2

се спонсорира от еврейна сорош.Същия еврейн ционист ограбва държави като нас ,безнаказано.

Добави коментар

Водещи новини