Хванаха още един менте лекар в Букурещ

  • 27 февруари 2019 16:53

  • 1189
  • 0
Хванаха още един менте лекар в Букурещ
© Pixabay

Букурещките полицаи са задържали вчера 26-годишен мъж, който практикувал лекарска професия, без да има правоспособност, съобщава Медиафакс. Той имал кабинет в букурещкия сектор 3, където при обиска полицаите открили печати, удостоверяващи различни медицински специализации. 

Мъжът бил задържан след сигнал на жена, която платила на фирма с медицински профил определена сума за специализиран медицински преглед, след което получила документ за резултатите, без да е била подложена на какъвто и да е преглед. При проверката полицаите установили, че кабинетът, посочен от жалбоподателката, е нает от търговска фирма, представлявана от 26-годишен мъж.

Полицията е иззела множество дипломи и сертификати, които предстои да бъдат подложени на експертиза, тъй като има подозрения, че са фалшиви.

При проверки в институциите с правомощия в областта на здравеопазването е установено, че в техните регистри не фигурира лекар с посочените данни за самоличност. Мъжът е задържан за 24 часа с предложение да остане в предварителния арест.

Припомняме, че по-рано този месец румънските власти задържаха италианеца Матео Полити, който се представял за пластичен хирург, използвайки фалшива диплома, и работел в няколко частни клиники. 

Последвайте канала на

БТА
1189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини