В ЕК бе отбелязан предстоящият национален празник на България

  • 20 февруари 2019 20:46

  • 600
  • 3
В ЕК бе отбелязан предстоящият национален празник на България
© Булфото (архив)

Еврокомисарят по цифровизацията Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова бе домакин тази вечер на тържество, посветено на предстоящия 3-ти март. Събитието бе уважено от вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, вицепремиера Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, еврокомисаря по образованието Тибор Наврачич.

Преди почти век и половина България се върна на политическата карта на Европа, посочи в словото си комисарят Габриел. Нашият народ се гордее със своята държавност, създадена преди повече от 13 века. В миналото търсим своите корени и се опитваме да надникнем в бъдещето за нашия народ и европейските народи, чиято съдба сме избрали да споделяме. България е едновременно древна и модерна страна, в която младите хора са изключително талантливи, добави тя.

Вицепрезидентът Йотова отбеляза, че България е страната с най-дълга държавна традиция в Европа. По нейните думи българите не са получили свободата си даром и жертвите и героите са живи в нашата памет.

Вицепремиерът Николова посочи, че в деня на Освобождението се чества възкресението на един народ с висока духовна и материална култура. България извървя труден и много сложен път, за да бъде днес член на ЕС, допълни тя.

На тържеството в присъствието на много гости бе открита изложба с 12 детски рисунки под наслов "България в Европа - минало, настояще, бъдеще". За гостите пяха и танцуваха децата от българското училище "Пейо Яворов" към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейско училище IV в Брюксел.

Последвайте канала на

БТА
600 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.02.20 | 22:01

1

А защо не на 3-ти Март, а днес???

2019.02.21 | 07:26

3

На Мария Габриел не й пука кога е празника. Тя одавна не се припознава като българка. Важното е обаче да си прави PR и да създава впечатление, че е много активна и прави нещо.

Еретика

2019.02.20 | 23:19

2

Ако не беше РУСИЯ никой нямаше да знае дали някога е имало България.Но управстващите продължават да плюят Русия за благодарност.

Добави коментар

Водещи новини