Депутатки натъжиха Тереза Мей

  • 20 февруари 2019 14:48

  • 2084
  • 0
Депутатки натъжиха Тереза Мей
© Getty (архив)

Аз съм много натъжена от решението на моите депутатки да излязат от парламентарната група на Консервативната  партия, каза британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Министър-председателят коментира обявеното от Aнна Сорби, Сара Уоластън и Хайди Алън напускане на групата в Камарата на общините (долната камара на законодателния орган на Обединеното кралство) и присъединяването им към групата на независимите депутати. "Ние категорично се противопоставяме на завоя вдясно, който направи Мей", се посочва в писмото на парламентаристките, които се обявяват срещу Брекзит. "Ние можем да подкрепяме правителството на бившата си партия, но при определени условия", допълниха те  в изявлението.

Мей заяви, че консерваторите под нейно ръководство ще водят патриотична и прозрачна политика. "Ние ще излезем от Европейския съюз", каза още тя.  

Бившите консервативни депутатки станаха част от групата, създадена от отцепниците от Лейбъристката партия. Осем депутати от най-голямата опозиционна сила във Великобритания заявиха, че напускат политическата формация в знак на несъгласие с линията на лидера Джереми Корбин и неговите антисемитски изказвания.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини