Стефан Тафров: Бъдещите евродепутати трябва да възстановят доверието към България в ЕС

  • 02 февруари 2019 14:16

  • 544
  • 2
Стефан Тафров: Бъдещите евродепутати трябва да възстановят доверието към България в ЕС
© Novini.bg

Мисията на бъдещите наши европейски депутати ще бъде да възстановим доверието към България в Европейския съюз. Това заяви в Плевен Стефан Тафров на пресконференция на ПП "Движение Да България" и коалиция "Демократична България".

"В момента доверието към България е подкопано, заради корупцията, заради факта, че ние оставане най-бедната страна в ЕС. Ние искаме да възстановим това доверие, да покажем, че тази Демократична България съществува", добави той, цитиран от БТА.

Съществуват истински, проевропейски хора, обикновено от средната класа, и те заслужават доверието на Европа и има какво да допринесат към бъдещето на ЕС, каза Тафров. Той припомни, че организират по електронен път вътрешни избори за кандидатите си и искат да докажат, че електронни избори са възможни. По думите му държавата до момента била похарчила 2 милиарда лева за въвеждане на електронно управление, но "такова все още няма, а всеки ден има новини за провали".

Според Тафров било ясно, че няма воля и компетентност у управляващите това да се случи. На журналистически въпрос той отговори, че не изключва вероятността за предсрочни парламентарни избори след изборите за ЕП. Тафров смята, че "в момента под заплаха е поставено демократичното развитие на България".

Ние сме консолидационен център на демократичната общност, има интерес и от други политически сили да се включат в коалицията, каза той и допълни, че са насърчени от повишаващия се интерес към тях. Припознават в нас политическо обединение, което е основано на сериозни принципи, коментира Тафров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
544 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.02 | 15:43

2

Стефане, качил си се на спрял влак.

2019.02.02 | 14:59

1

ЛЪЖЕЦ, ДОВЕРИЕТО КЪМ БЪЛГАРИЯ Е ВИСОКО

Добави коментар

Водещи новини