Британското правителство обмисля постоянен митнически съюз с ЕС

Правителството е започнало "сериозна работа" по възможността Великобритания да остане в постоянен митнически съюз с ЕС като начин за спасяване на сделката за Брекзит, съобщава в. "Индипендънт", предаде Ройтерс.

Подготовката е в ход на високо равнище под натиска на няколко министри от кабинета, които настояват премиерът Тереза Мей да се съгласи с идеята за митническия съюз, за да склони лейбъристките депутати да подкрепят договорената от нея сделка, пише вестникът, който се позовава на високопоставен източник от Уайтхол.

"Сериозно се работи по митнически съюз. Трябва да сме подготвени, ако политическата ситуация се развие в тази посока", заявява анонимният източник, цитиран от изданието.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин иска Обединеното кралство да бъде в постоянен митнически съюз с ЕС след Брекзит, докато Мей досега бе против, казвайки, че това ще пречи на способността на Великобритания да сключва независими търговски споразумения по света.

Коментари

  1. 2019.02.02 | 09:00

    Колко пъти да им казват на тези твърдоглави ингилизи, че за да има митнически съюз трябва да има и свободно движение на хората. Не може само стоките да минават свободно, а европейците да се ограничават.

  2. 2019.02.02 | 07:25

    Да обмислят и постоянен банков съюз, постоянен икономически съюз, постоянен.....абе един съюз наречен - Съединени Европейски Щати за постоянно най добре.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет