"Катимерини": Гърция е против признаването на Гуайдо за президент на Венецуела

  • 31 януари 2019 10:47

  • 799
  • 3
"Катимерини": Гърция е против признаването на Гуайдо за президент на Венецуела
© gettyimages (архив)

Гърция се противопоставя на признаването на Хуан Гуайдо за президент на Венецуела от ЕС, съобщава "Катимерини", като се позовава на неназовани дипломатически източници преди днешното заседание на министрите на външните работи на ЕС днес в Букурещ, предава БТА.

"Признаването на лидера на венецуелската опозиция и председател на Националното събрание Гуайдо за де факто президент на страната, без поне да бъде предприета европейска дипломатическа инициатива за създаването на условия за произвеждането на свободни избори, би било безотговорна позиция, особено с оглед на големите рискове, които съществуват за граждански сблъсъци в едно политически и социално поляризирано общество", са заявили източниците на вестника.

Според тях Гърция е заявила категорично, че доколкото ЕС демонстрира особен интерес към Венецуела и подкрепя провеждането на избори, е необходимо да предприеме действия единно и по собствена дипломатическа инициатива.

Онзи ден заместник министърът на външните работи Йоргос Катрунгалос заяви, че "преди каквато и да било друга интервенция е желателно от страна на ЕС да бъде формирана група страни, които по исторически причини имат особено влияние в региона и поради това могат да се заемат с ефективна посредническа роля в латиноамериканската страна".

Последвайте канала на

БТА
799 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РФ

2019.01.31 | 13:17

3

Браво на Гърция, не са като нас дупедавци..!

2019.01.31 | 11:40

1

Гърците взеха заем от Путин а Путин не е гръцкото лоби в САЩ.Той пък има да си връща 17милиарда долара дадени на наследника на Чавес-прост шофьор с мания за величие.

2019.01.31 | 11:41

2

А блядовете още чакат обещаното с"ветло комунистическо бъдеще".

Добави коментар

Водещи новини