Зрелищно бягство на затворник във Франция

  • 28 януари 2019 20:48

  • 2723
  • 1
Зрелищно бягство на затворник във Франция
©

Франция стана свидетел на ново зрелищно бягство на затворник, след като тежковъоръжени лица нападнаха придружителите на задържан пред сградата на съд, в който той трябваше да се яви днес, предаде Франс прес.
През юли 2018 г. рецидивистът Редуан Фаид избяга с хеликоптер. Случаят доведе до промяна в организацията на френската дирекция за изтърпяване на наказанията, припомня АФП.

Към 7:30 ч. по Гринуич днес две тежковъоръжени лица са се появили в близост до съда в югоизточния град Тараскон, обясни на пресконференция прокурор Патрик Дежарден, който определи нападателите като много решителни. Въоръжените лица нападнали трима служители на затворническата администрация, които ескортирали задържан от центъра за изтърпяване на наказания в град Безие. След края на тази операция на мястото на инцидента зад съда са били открити най-малко 11 гилзи, включително няколко от калибър, използван за автомати, добави прокурорът.

"Те не са се поколебали да стрелят по автомобила, когато той се е опитал да се отдалечи със затворника. По фургона има няколко попадения, включително едно в предното стъкло", заяви прокурорът. Нито един от тримата придружител на затворника не е прострелян, макар че те са потресени от инцидента. Най-тежко е пострадал един от тях, който слязъл от колата, за да поиска да бъде отворена вратата на сградата и е бит от нападателите. Друг е пострадал от счупени стъкла.

Двете въоръжени лица и затворникът са избягали, първоначално пеш. След това те вероятно са се качили в автомобил, уточни прокурорът.

Избягалият 27-годишен затворник не е бил подложен на специално наблюдение, но е извършил сериозни престъпления, макар че е прекалено рано да говорим за връзки с организираната престъпност. Той е бил заподозрян за кражба при утежняващи вината обстоятелства.

Последвайте канала на

Novini.bg
2723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.29 | 07:48

1

Били потресени!!!! Французите са най-големите смешници на света! Наполеон сигурно се върти в гроба като пумпал, като гледа излиберастените си съграждани!

Добави коментар

Водещи новини