Папата: Не трябва да забравяме черните страници на историята

  • 28 януари 2019 07:36

  • 454
  • 0
Папата: Не трябва да забравяме черните страници на историята
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова вчера да не се забравят "черните страници на историята", по случай Международния ден в памет на жертвите от Холокоста, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние трябва да пазим живи спомените за трагедиите от миналото и да научим черните страници на историята, за да не направим никога отново същите грешки", заяви светият отец в Панама, в края на Световните дни на католическата младеж.

"Трябва да продължим да полагаме непрестанни усилия за укрепването на справедливостта, за насърчаването на съгласието, за подкрепата на интеграцията, за превръщането им в инструменти на мира и за изграждането на по-добър свят", добави Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Шест милиона души, повечето евреи, са били избити в нацистките лагери на смъртта през 30-те и 40-те години, припомня агенцията.

Вчера израелският министър по въпросите на диаспората Нафтали Бенет осъди нарастването на антисемитските нападения по света. Израел трябва "да помогне на милиони евреи от диаспората, които все по-често се сблъскват с антисемитски престъпления", заяви Бенет. Неговото министерство вчера представи на правителственото заседание годишния си доклад за антисемитизма в света. В доклада се изтъква, че антисемитските нападения са нараснали значително във Франция и са достигнали рекорден брой във Великобритания. 
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини