Папата осъди начина, по който обществото заклеймява грешниците и престъпниците, вместо да им помогне да станат по-добри

  • 25 януари 2019 18:53

  • 573
  • 2
Папата осъди начина, по който обществото заклеймява грешниците и престъпниците, вместо да им помогне да станат по-добри
© Getty Images/Guliver

Папа Франциск осъди начина, по който обществото маргинализира и заклеймява грешниците и престъпниците вместо да създава възможности за тях да се променят, предаде Асошиейтед прес.

Франциск заяви това на емоционална литургия в главния затвор за младежи в Панама, където над 150 души излежават присъди за убийства, обири и други престъпления. В словото си папата напомни, че обществото има склонността да дели хората на добри и лоши, на праведни и грешници, допълва БТА.

"Това отношение разваля всичко, защото издига невидима стена, която кара хората да мислят, че ако маргинализираме, отделяме и изолираме другите, всичките ни проблеми ще се решат като по вълшебство. Когато едно общество или една общност допусне това и само се оплаква и клеветничи, то навлиза в порочен кръг на разделение, обвинения и осъждания", заяви Франциск.

Снощи Светият отец откри в Панама Дните на католическата младеж на митинг в столичен парк с участието на стотици хиляди поклонници. Той ги насърчи да изграждат мостове за срещи между хората, а не "стени, които всяват страх и се стремят да разделят и ограничат хората", ясен намек за исканата от Доналд Тръмп стена по границата на САЩ с Мексико.

По-рано днес в обръщение към президента на Панама Хуан Карлос Варела и дипломатическия корпус Франциск заяви, че младите хора на континента искат политическите им лидери да водят почтен, прозрачен и прост живот и да са против всички форми на корупция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Глупак

2019.01.26 | 17:37

2

Точно така... ! US - SU .. децата на ционизма "евреите" .. United States - Soviet Unuin .. А папата 33 степен Масон !

ШИБАН

2019.01.25 | 19:10

1

СОРОСОИД И САТАНИСТ. СЛУГА НА ЮДОМАСОНСКАТА СВЕТОВНА ЦИОНИСКА МАФИЯ.

Добави коментар

Водещи новини