Бундестагът одобри новия спасителен план за Гърция

  • 27 февруари 2012 20:42

  • 482
  • 0
Бундестагът одобри новия спасителен план за Гърция
©

Бундестагът гласува на извънредно заседание законопроект, одобряващ новия спасителен план на ЕС за Гърция. Депутатите одобриха поредния транш в рамките на 130 млрд евро с голямо мнозинство. Само 90 представители от опозицията гласуваха против, а петима се въздържаха, съобщи БНР.

Истинска словесна битка се разрази днес в германския парламент, като дебатите се превърнаха в своеобразен вот на доверие към политиката на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Пропуквания се появиха дори в собствената й коалиция, след като вътрешният министър Ханс-Петер Фридрих призова Гърция доброволно да излезе от еврозоната. Думите му предизвикаха спекулации, че Меркел вече няма мнозинство дори в собствените редици. Въпреки това тя остана непоколебима, като се обърна към депутатите с думите "Европа само ще спечели от спасението на Гърция и на еврото. Не можем да си позволим да изоставим Атина сега - рискът е твърде голям".

Социалдемократите също подложиха на сериозна критика политиката на Меркел. Помощта ще ни излезе много по-скъпо, има скрити разходи, за които не се говори. Ще се налагат нови помощи. Редно е най-сетне да кажем цялата истина, предупредиха социалдемократите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини