Гръцките фермери излизат на протест

  • 14 януари 2019 14:55

  • 690
  • 1
Гръцките фермери излизат на протест
© Булфото (архив)

Земеделските производители ще изкарат тракторите си по големите пътища в Гърция на 28 януари, за да протестират срещу въздействието на мерките за строги икономии върху доходите им. Те настояват за данъчни облекчения, за възстановяване на отменените им обезщетения и защита за задлъжнелите собственици, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Решението за действие бе взето на среща в Серес на фермери от цяла Северна Гърция.

Земеделските производители от Пелопонес и Централна Гърция ще се срещнат следващата седмица и се очаква да се присъединят към протеста.

Земеделските производители искат още правителството да намали нарастващите им производствени разходи, като се откаже от данъците върху петрола, да намали разходите за електроенергия и да премахне ДДС-то върху селскостопанската техника и доставки. Не се привежда информация за това кои участъци ще бъдат блокирани заради протестите и дали те ще засегнат движението от и за България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Питам

2019.01.14 | 16:03

1

Гадняри,мързеливци! Ще ли правите правите стачки,когато се запролети и трябва да работите по нивята си? Май ви омръзна зимата да търкате столовете по кафенетата си? Всяка година едно и също и пречите на международните превози! Византийска глупост!

Добави коментар

Водещи новини