Папата призова за солидарност към блокираните край Малта мигранти 

  • 06 януари 2019 16:45

  • 700
  • 3
Папата призова за солидарност към блокираните край Малта мигранти 
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова лидерите на ЕС да проявят "конкретна солидарност" към 49-те мигранти, които все още са блокирани на два кораба на неправителствени организации край Малта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От няколко дни 49 души, спасени в Средиземно море, се намират на борда на два кораба на НПО в очакване на сигурно пристанище, където да слязат. Отправям настоятелен призив към европейските управници да проявят конкретна солидарност към тези хора", заяви папата пред хиляди вярващи на площад "Свети Петър" на традиционната служба за Богоявление.

Част от мигрантите на двата кораба на германски НПО са вече втора седмица в Средиземно море, а някои и трета, без да се очертава решение. Днес Италия и Малта потвърдиха, че няма да допуснат тези два кораба в свои пристанища.
Холандия и Германия изразиха готовност да приемат мигрантите, стига операцията да се извърши в европейска рамка.

Папата призова вярващите да следват пътя на смирената любов и да се грижат за хора, които страдат или са другояче уязвими, предаде Асошиейтед прес.

Милостта към тези, които "няма с какво да ни се отплатят е ценна в очите на Господ", заяви Франциск.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.06 | 19:04

3

Тези маймуни не са необходими на Европа! Това са бъдещите гробокопачи на цивилизована Европа!

Diabolic

2019.01.06 | 18:23

2

Със солидарност към техните мъки бих ги полял с бензин и запалил живи всичката мюсюлманска пасмина искаща да коли и насилва в европа.

гошо тъпото

2019.01.06 | 17:29

1

ГЛЕДАХ ГИ ПО ИТАЛИЯНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ХИЧ НЕ СА ЗА СЪЖАЛЯВАНЕ. ЛЕЖАТ ПО ПАЛУБАТА , ОБЛЕЧЕНИ ДОБРЕ , НАХРАНЕНИ ЗА КОЕТО МНОГО БЪЛГАРИ МОЖЕ ДА МЕЧТАЯТ

Добави коментар

Водещи новини