Най-много британци умират на 6 януари

  • 04 януари 2019 14:03

  • 905
  • 0
Най-много британци умират на 6 януари
© Pixabay

Британците са с най-голяма вероятност да починат на 6 януари, в сравнение с всеки друг ден от годината, пише в. "Дейли мейл". 

На тази дата се регистрират 25 процента повече смъртни случаи в Обединеното кралство в сравнение със средностатистическата норма. От 2005 година насам тенденцията е ярко очертана. На 6 януари във Великобритания към отвъдното се отправят 1 732 покойници. В другите дни от годината техният брой е средно 1 387.

Тези данни бяха оповестени от Националния статистически институт на Великобритания.

Повишаването на смъртността в началото на януари специалистите свързват с рязкото спадане на температурите и със стреса, преживян около коледните и новогодишните празници. Празненствата не успяват да повдигнат духа на много от възрастните хора и те стават жертва на отчаянието си.

Болните и хората на възраст се опитват отчаяно да се мобилизират, за да изкарат Коледа заедно с близките си. Но към Нова година силите им започват да не им достигат. Психолозите наричат следпразничното пропадане "ефектът на несбъднатите надежди".

При по-младите по това време на годината настъпва тегобата отново да се ходи на работа след дългата почивка по празниците. Осъзнава се и голямата дупка в семейните финанси, които те са причинили. А всички тези притеснения могат да бъдат фатални за хора с не много добро здраве.

Статистиките от друга страна отчитат, че най-малко британци напускат този свят на 30 юли. Тогава смъртните случаи спадат с 13 на сто спрямо средната норма за страната.

Последвайте канала на

БТА
905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини