Тереза Мей обяви, че Великобритания започва нова глава в своята история

  • 01 януари 2019 18:25

  • 4868
  • 3
Тереза Мей обяви, че Великобритания започва нова глава в своята история
© Gettyimages (архив)

Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си във връзка с предстоящото оттегляне от Европейския съюз, заяви в понеделник в празнична реч британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в преди Нова година, чийто текст беше разпространен от нейния офис, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на TACC.

„Новата година е моментът да гледаме напред, а през 2019 г. Обединеното кралство ще отвори нова глава“, подчертава Мeй.

В изказването си премиерът не пропусна да защити споразумението с ЕС, което беше критикувано от нейните съпартийци и опоненти и което скоро ще бъдат представено за разглеждане от Камарата на общините. Мей също така отбеляза, че този документ отразява стремежите на британците, заявени на националния референдум през 2016 г. за прекратяване на членството в ЕС.

,,Споразумението за Брекзит, на което се съгласих, изпълнява волята на британския народ, изразена по време на гласуването, а парламентаристите ще трябва да вземат важно решение през следващите няколко седмици. Ако Парламентът подкрепи споразумението, Обединеното кралство ще може да преодолее кризата", продължи премиерът.

Мей обеща, че парламентарната подкрепа за споразумението ще позволи на правителството да съсредоточи енергията си върху укрепването на националната икономика и отварянето за нови пазари за британските компании. Премиерът добави, че това ще създаде нови работни места и нови бизнес възможности, ще ускори строителството на нови жилища, за да се доближи до постигането на целта да се осигури на всяко семейство собствен дом или апартамент, да постигнат рекордни инвестиции в сектора на здравеопазването и да се трансформира в посока на по-голяма достъпност образователната система.

,,Ще въведем нова имиграционна система, основана на уменията, за да заменим свободата на движение (на работещите в ЕС)", обеща британският премиер, припомняйки основната цел на поддръжниците на Брекзит - защита на националния пазар на труда от неконтролиран приток на работна ръка от страни от ЕС.

В същото време Мей призна, че „референдумът за 2016 г. обостря различията” в британското общество, причинен от напълно различна визия за по-нататъшните отношения на страната с континентална Европа. „2019 година може да е периодът, през който ще оставим настрана нашите различия и заедно напредваме към силни нови отношения с нашите европейски съседи и с външния свят като страна, фокусирана върху световните търговски отношения“, каза тя.

Според премиера, 2018 г. ще влезе в историята на Великобритания като време на рекордно ниски нива на безработица и бедност, както и първия многогодишен период, в който публичният дълг е намалял.

,,Тази година Обединеното кралство е постигнало много. Заетостта е на рекордно високо ниво, първият устойчив спад в нашия дълг започна в рамките на живота на цяло поколение, а броят на хората, живеещи в абсолютна бедност, е рекордно нисък", каза ръководителят на британското правителство за социално-икономически резултати от неговото управление през изминалата година.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4868 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дерек Дъглас

2019.10.28 | 20:57

3

Здравейте

Аз съм частен кредитор. Имате ли нужда от легитимен, честен, сериозен и бърз заем? Мога да ви помогна със 100% гаранционни заеми, предлагам бизнес и лични заеми на 3%, помагаме при всички видове кредити. За повече информация се свържете с нас на: easyloanfirm2020@gmail.com


Номер на Whatsapp: +18582644849
Изпратете ни имейл: easyloanfirm2020@gmail.com

С Най-Добри Пожелания
Господин Дерек Дъглас
easyloanfirm2020@gmail.com

Бай Хой

2019.01.02 | 07:31

2

Ялова баба Мей-зер

Греек

2019.01.02 | 07:04

1

Супер. Британските политици изпълняват желанието на хората живеещи в страната и гласували на референдум. Тук това го няма.

Добави коментар

Водещи новини