Берлин се готви за най-голямото новогодишно парти

  • 31 декември 2018 16:18

  • 889
  • 2
Берлин се готви за най-голямото новогодишно парти
© Getty Images/Guliver (архив)

Подготовката за най-голямото новогодишно парти в Германия започна днес с поставянето на сцени, временни бариери и бетонни блокчета в района на Бранденбургската врата в Берлин, предаде ДПА. 

Бони Тайлър, диджей Бобо, Алис Мертън, Нико Сантос и Игъл Ай Чери са сред звездите, които ще участват в новогодишното парти в германската столица. В полунощ жителите и гостите на Берлин ще наблюдават светлинно шоу с фойерверки и лазери. 

Участниците в голямото новогодишно парти ще бъдат подлагани на щателни проверки. С оглед на безопасността ще бъде забранено носенето на фойерверки, бутилки, остри предмети и големи чанти. Алкохол ще може да се закупува само от щандове с разрешително. 

Районът ще бъде заграден с кордон. На разположение ще бъдат между 500 и 800 служители на частни охранителни фирми, както и близо 1400 пожарникари - професионалисти и доброволци, съобщиха миналата седмица организаторите. 

Болниците също се подготвят за натоварена празнична нощ. По принцип фойерверки могат да бъдат закупени в Германия само около новогодишната нощ и е разрешено да бъдат пускани от хората само на 31 декември и 1 януари.

Берлинският Център за спешна медицинска помощ съобщава, че през последните няколко години нарастват сериозните травми при боравене с фойерверки. Столичната Бърза помощ ще поддържа в готовност осем операционни зали в новогодишната нощ, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
889 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
DUCHETO

2018.12.31 | 18:56

2

ХИТЛЕР ЕЛА И СИ СЪБЕРИ ВЕРСИИТЕ !!!

асд

2018.12.31 | 16:40

1

арабелките ще шибкат тая вечер

Добави коментар

Водещи новини