Френската министърка на въоръжените сили ще празнува Нова година с военни, изпратени да се сражават с ИД

  • 31 декември 2018 10:21

  • 604
  • 1
Френската министърка на въоръжените сили ще празнува Нова година с военни, изпратени да се сражават с ИД
© gettyimages

Министърката на въоръжените сили на Франция Флоранс Парли ще празнува Нова година с френски военни, които се сражават с групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес, припомняйки, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския реши наскоро да изтегли американски сили от Сирия.

Флоранс Парли ще посети военновъздушната база "Аш 5" в Йордания, от която френски изтребители излитат при операции срещу ИД в съседна Сирия, съобщи в неделя министерството.
Тя ще разговаря и с йорданския премиер Омар Разаз.

Министърката би желала да почете онези, които денонощно се сражават с ИД в рамките на френската част от международната операция срещу ИД в Ирак и Сирия, се изтъква в комюникето.

Франция е изпратила срещу ИД 1200 военни, които участват във въздушни атаки, артилерийски обстрели и обучават иракската армия.

Париж изрази голямо съжаление заради обявеното от Тръмп изтегляне на 2000 американски войници от Сирия и подчерта, че битката срещу ИД не е приключила.

"ИД не е заличена от картата, нито са изтръгнати корените й", изтъкна на 20 декември Флоранс Парли. "Трябва да постигнем окончателна военна победа над последните обкръжени части на тази терористична организация", добави тя, признавайки впрочем, че ИД е "по-отслабена отвсякога".

Изненадал съюзниците на САЩ със съобщението си, Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е готов "да забави" изтеглянето на американските войски от Сирия, за да победи окончателно ИД, увери вчера негов приближен, сенаторът републиканец Линдзи Греъм.
От началото на своите операции през септември 2014 г. френският контингент е осъществил 1500 въздушни удара, изпълнил е 2300 артилерийски задачи и е обучил 11 000 иракски военни, уточнява министерството в Париж.

Последвайте канала на

БТА
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
по точно

2018.12.31 | 11:46

1

със финансираните и обучени от тях главорези.ДОЛНА ДЕГРАДИРАЛА ПАСМИНА .

Добави коментар

Водещи новини