Очаква се Меркел да посети Гърция на 10 и 11 януари

  • 23 декември 2018 09:35

  • 395
  • 0
Очаква се Меркел да посети Гърция на 10 и 11 януари
© Gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се очаква да пристигне на двудневно посещение в Атина на 10 януари, съобщава вестник "Катимерини".

Меркел, която неотдавна отстъпи ръководството на Християндемократическия съюз, ще се срещне с гръцкия президент Прокопис Павлопулос, с премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и с лидера на основната опозиционна партия Кириакос Мицотакис. Според източници от Берлин основната цел на посещението е да предаде положително послание след излизането на Гърция от спасителните й програми.

Моментът на посещението изглежда е свързан и с регионалните събития на Балканите, отбелязва изданието. Меркел вероятно ще подкрепи левия премиер на Гърция преди очаквания парламентарен вот по споразумението за името на Република Македония.

Прилагането на третата спасителна програма от управляващата партия СИРИЗА и сътрудничеството в миграционната криза подобриха отношенията между двамата лидери, които бяха сериозно влошени заради решението на Ципрас да свика референдум за мерките за икономии през 2015 г.

Последвайте канала на

Нора Виткова
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини