Лондон и Варшава срещу "руската дезинформация"

  • 20 декември 2018 20:12

  • 710
  • 3
Лондон и Варшава срещу "руската дезинформация"
© gettyimages

Британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и полският й колега Матеуш Моравецки обявиха, че страните им засилват сътрудничеството си за борба срещу "руската дезинформация", предаде Франс прес.

"Днес решихме да защитим нашите демокрации чрез провеждани всяка година дискусии за вредната роля на Русия и чрез по-тясно сътрудничество между нашите служби за отбрана и сигурност", заяви Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, уточнявайки, че първата подобна дискусия ще се състои в началото на следващата година.

"И двамата сме силно притеснени от опитите на Русия да подкопае системата, основаваща се на международните правила", добави тя.

"Ще обменим нашият опит, за да създадем в Полша нова агенция, която ще противодейства пряко на руската дезинформация", подчерта Мей на пресконференция с Моравецки.
Очаква се новата агенция да открива бързо извършителите на действия, които вредят на националните или търговски интереси.

Мей благодари на Варшава за подкрепата след извършения през март в Солсбъри опит за отравяне на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество. Лондон обвинява Москва за нападението.

Полша и Великобритания, които са съюзници и в НАТО, подписаха преди година нов договор за отбрана и сигурност.

Двамата правителствени ръководители обсъдиха и Брекзита. Моравецки подчерта, че споразумението за напускане на ЕС, договорено между Лондон и Брюксел в края на миналия месец, би било от полза и за двете страни. Мей увери, че близо милион поляци, живеещи във Великобритания, ще могат да останат и след Брекзита.

Британската премиерка заяви на полски "Да, със сигурност можете да останете!"

Последвайте канала на

БТА
710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.12.21 | 08:44

3

Ватенки прости, леко по леко иде краят на руската лъжлива ''медия'' която разпространява лъжи в цял свят! Рано или късно ще лъсне истината лицето на Путин и русия за това кой е истинският фашист!

гост

2018.12.20 | 20:52

1

русия и китай срещу полската и английска ДЕЗИН- формация крадеца вика ДРЪЖТЕ крадеца

123

2018.12.21 | 03:43

2

ЛАПАЙ-Й-Й-Й-Й!

Добави коментар

Водещи новини