ЕК изпълнява плана за действие в определени сектори при липса на споразумение за Брекзит

  • 19 декември 2018 17:29

  • 621
  • 0
ЕК изпълнява плана за действие в определени сектори при липса на споразумение за Брекзит
© gettyimages

Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз след 100 дни.

Предвид продължаващата несигурност в Обединеното кралство по отношение на ратификацията на споразумението за оттегляне, договорено между ЕС и Обединеното кралство на 25 ноември 2018 г., и призива на Европейския съвет (член 50) от миналата седмица за засилване на работата по подготовката на всички равнища и за всички сценарии днес Европейската комисията започна прилагането на своя план за действие при липса на споразумение, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Така Комисията изпълнява своя ангажимент до края на годината да приеме всички необходими предложения във връзка със сценария, при който няма постигнато споразумение, както е посочено в нейното второ съобщение относно готовността за Брекзит от 13 ноември 2018 г.

Днешният пакет включва 14 мерки в ограничен брой области, в които липсата на споразумение ще доведе до значителни сътресения за гражданите и предприятията в ЕС-27. Сред тези области са финансовите услуги, въздушният транспорт, митниците и политиката в областта на климата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини