Криминално проявен е нападателят над жени от Нюрнберг

  • 17 декември 2018 07:19

  • 797
  • 0
Криминално проявен е нападателят над жени от Нюрнберг
© Getty (архив)

Мъжът, арестуван по подозрение за нападения с нож срещу три жени в германския град Нюрнберг, е бил съден за различни престъпления в миналото, предаде ДПА, като се позоваха на властите и местни медии.

38-годишният Даниел Г. беше арестуван в събота близо до местопрестъплението и у него беше открит нож със следи от кръв. Той е заподозрян, че е намушкал и сериозно ранил три жени в четвъртък вечерта за около три часа. Прокуратурата заяви, че разглежда случаите като опит за предумишлено убийство.

Животът на трите жени вече е извън опасност. Засега заподозреният запазва мълчание, а мотивите му остават неизвестни, каза полицията. Мъжът, който е германски гражданин, първоначално е бил арестуван за имуществено престъпление, което се предполага, че е извършил около два часа преди първото намушкване. Той е отговарял на описанията, дадени от нападнатите жени. Подозренията на полицията към него във връзка с намушкванията се потвърдили, след като било установено, че неговата ДНК съвпадала с тази, открита на мястото, където била нападната една от жените.

Мъжът, който нямал постоянен адрес, е бил известен на полицията. През 2002 г. е бил осъден на една година затвор за изнасилване. Съден е бил и за други престъпления, включително кражба, измама, клевета, палеж и във връзка с наркотици. За последно е бил в учреждение за изтърпяване на наказания през 2015 г.

Последвайте канала на

БТА
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини