Гърция иска да стане мост на диалога между Европейския съюз и Русия

  • 11 декември 2018 10:13

  • 592
  • 1
Гърция иска да стане мост на диалога между Европейския съюз и Русия
© Pixabay

Гърция има намерение да стане мост на диалога между Европейския съюз и Русия, е казал в понеделник пред журналисти в Брюксел гръцкият заместник-министър на външните работи Йоргос Катрунгалос след края на заседанието на Съвета на ЕС на равнище външни министри, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Катрунгалос е казал, че на заседанието по темата за Западните Балкани, "която за нас е от пряк интерес, ние подчертахме, че последователно поддържаме тяхната европейска перспектива (...) Особен акцент беше поставен - и това го направиха всички, не само ние - на това, че важна крачка в тази посока беше Преспанското споразумение. И аз, от своя страна, заявих нашата отдаденост на това споразумение при очевидното предварително условие, че и другата страна в пълна степен уважава духа и буквата му".

Гръцкият заместник външен министър е заявил още, че е потвърдил ангажираността на Гърция с принципите на Европейския съюз, както и готовността й "да стане мост за диалога с такива страни като Русия и Иран, което също беше една от темите, обсъдени на днешното заседание".

Последвайте канала на

БТА
592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
стефан

2018.12.11 | 11:34

1

Византийците ни подготвят един номер, просто така по добросъседски!Онзи газопровод да мине през Гърция и оттам Македония за Сърбия. Като СЪРБИЯ ще я шантажират да признае Косово иначе няма газ. Идеята е на новия ни Голям Брат и изпълнители са Гърция и Македония , ание ще "духаме супата".

Добави коментар

Водещи новини