Огън по Тереза Мей заради напрежението с Брекзит (видео)

  • 10 декември 2018 16:55

  • 1578
  • 0
Огън по Тереза Мей заради напрежението с Брекзит (видео)
© Getty (архив)

Напрежението около излизането на Британия от Европейския съюз (Брекзит) стана повод за словесен огън по премиера на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Десетки демонстранти се събраха пред сградата на парламента в Лондон. Един от протестиращите бе облечен като Мей. Участникът в акцията носещи сладкиши фъдж и надпис "Не можем да смелим кекса Брекзит на премиера!". Английската дума фъдж (Fudge) се използва и като синоним на вулгарния израз за осъществяване на полов акт.

Малко след като бе обявена новината, че Мей може да обяви отлагане на насроченото за 11 декември гласуване за споразумявам между Лондон и Брюксел за напускането на ЕС, тя бе подложена на критики и от политици. Лидерът на проевропейската Либералнодемократическата партия и коалиционен партньор на първото правителство на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. – Винс Кейбъл заяви, че премиерът си е изпуснала нервите.

От съюзника на Мей в кабинета северноирландската Демократическа юнионистка партия заявиха, че премиерът в Лондон се е отказала от Брекзит.

Главният преговарящ за Брекзит от страна на Европейския парламент Ги Верхофстат заяви, че поведение на Мей не се идсържа. Британският премиер ще трябва да реши ще има ли Брекзит иле не, написа той в Twitter.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини