Тереза Мей предупреди, че отхвърляне на споразумението за Брекзит може да свали правителството

  • 09 декември 2018 16:20

  • 3426
  • 6
Тереза Мей предупреди, че отхвърляне на споразумението за Брекзит може да свали правителството
© Getty Images/Guliver

Премиерът Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в предупреди, че отхвърлянето от парламента на споразумението с ЕС за Брекзит може да остави Великобритания в Европейския съюз и да доведе на власт опозиционната Лейбъристка партия, съобщава АФП.

Думите на премиера са на фона на страховете на правителството от тежко поражение във вторник за проекта за споразумение за оттегляне, което тя подписа с Брюксел миналия месец.

Медиите съобщават, че Мей е под натиска на кабинета си да забави гласуването и да лети до Брюксел, за да осигури повече отстъпки преди планираната среща на върха с 27 представители на ЕС в четвъртък и петък. Но министърът за Брекзит Стивън Баркли каза пред Би Би Си: "Гласуването ще се състои".

Мей предупреди, че Великобритания "наистина ще бъде в непознати води", ако проектът, договорен след почти две години трудни преговори, бъде отхвърлен по-малко от четири месеца преди датата на Брекзит - 29 март.

"Това би означавало сериозна несигурност за нацията с много реална опасност от липса на Брекзит", каза тя пред вестник Mail on Sunday. "Имаме лидер на опозицията, който не мисли за нищо друго, освен да предизвика общи избори, независимо от цената... Вярвам, че Джеръми Корбин да вземе властта, е риск, който не можем да си позволим".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3426 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
бг реалист

2018.12.09 | 19:08

6

Англия от векове мрази България. От промяната на Санстефанския договор 1877 г до наши дни ,затваряне на 1-4 блокове на Козлодуй за да влезем в ЕС.. Мрази ни защото малка БЪЛГАРИЯ е с ПО- СТАРА ИСТОРИЯ от тях и никога не им се е кланила .За справка битката при ДОЙРАН..Попитайте ч. Google за бивши английски колонии да разберете за какво си пишем.Правилата за излизане от ЕС са диктувани от вас , но сте ги мисли ли за нас. При политиката и секса общото е -колкото по-вече се въртите, толкова по-голям кеф правите на другия.

2018.12.09 | 18:28

5

СОЦИАЛИСТЧЕСКИТЕ БОКЛУЦИ НЯМА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА НИТО В АНГЛИЯ, НИТО НИКЪДЕ ПОВЕЧЕ.

Иван Гаренов

2018.12.09 | 16:39

1

"...да остави Великобритания в Европейския съюз и да доведе на власт опозиционната Лейбъристка партия"
Та това не са опасения.
Това са 2 много добри новини.
(Зависи от Камбанарията)
Великобритания остава в ЕС, Джеръми идва на власт, чудесно (макар, че курветината се страхува от подобен изход).
Ха-ха-хаааааа, у-бре!

2018.12.09 | 18:27

4

КУРВЕТИНА Е СТАНИШЕВ И НИНОВА

2018.12.09 | 18:26

3

АМИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПЕДЕРАСТИ ЗАТОВА НЕ ИСКАТ БРЕКЗИТ

Въййй

2018.12.09 | 16:46

2

Тая като се вижда че не стааааа за ...... що сама не си ходи. Клекна пред ЕС ,сега няма повече за кво да става зарезил.

Добави коментар

Водещи новини