Франция призовава Доналд Тръмп да не се намесва във вътрешните работи на страната

  • 09 декември 2018 15:38

  • 2797
  • 2
Франция призовава Доналд Тръмп да не се намесва във вътрешните работи на страната
© Getty Images/Guliver

Френското правителство призова американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да не се намесва във френската политика, след публикацията му в интернетотносно протестите, с която атакува Парижкото споразумение за климата, съобщава АФП.

"Не се занимаваме с вътрешната американска политика и очакваме същото и от САЩ", заяви министърът на външните работи Жан-Ив Льо Дриан. "Казвам това на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и френският президент го казва: Оставете нашата нация на мира!" - заяви френският външен министър.

Тръмп публикува в събота две текстови съобщения, отнасящи се до антиправителствените протести на "жълтите жилетки", които от средата на ноември са обхванали Франция и предизвикаха бунтове в Париж. "Много тъжна ден и нощ в Париж. Може би е време да се сложи край на нелепото и изключително скъпо Парижко споразумение и да се върнат парите обратно на хората под формата на по-ниски данъци“, предложи Тръмп в социалната мрежа „Туитър“.

По-рано Тръмп публикува следното: "Парижкото споразумение не работи толкова добре за Париж. Протести и бунтове в цяла Франция. Хората не искат да плащат големи суми пари, най-вече за страните от третия свят (които се управляват съмнително), за да защитят околната среда." „Искаме Тръмп! ". Обичам Франция. "

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2797 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.09 | 17:37

2

браво на Тръмп, умен

Анонимен

2018.12.09 | 17:25

1

кво иска, държи за богатите Макрон, а нима тук не е така в българия, само едни и същи на масата, а всичко останало да гине, това е жив геноцид спрямо народа си

Добави коментар

Водещи новини