Съветът на министрите по далекосъобщения прие частичния общ подход по отношение на Програма "Цифрова Европа"

  • 04 декември 2018 18:03

  • 386
  • 0
Съветът на министрите по далекосъобщения прие частичния общ подход по отношение на Програма "Цифрова Европа"
© Представителство на ЕК в България

Съветът на министрите по далекосъобщения прие частичния общ подход по отношение на Програма „Цифрова Европа“, предложена от българския еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и потвърди новите правила на ЕС в областта на далекосъобщенията, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК на България.

Въз основа на стратегията за единния цифров пазар, стартирала през май 2015 г. и на постигнатото до момента, през юни 2018 г. комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова предложи създаването на първата по рода си програма „Цифрова Европа“, която да инвестира в цифрови технологии 9.2 милиарда евро за периода от 2021-2017 г.

Приветствайки решението на Съвета, Комисар Габриел заяви: „Бързото решение на Съвета относно програмата „Цифрова Европа“ изпраща категорично послание за укрепване на водещата роля на Европа в цифровата ера. Програмата има за цел да засили цифровите инвестиции на ЕС в пет ключови области, а именно суперкомпютрите, изкуствения интелект, киберсигурността, цифровите умения и осигуряването на широкото използване на цифровите технологии в икономиката и обществото. Своевременното споразумение относно следващия дългосрочен бюджет на ЕС ще гарантира, че от януари 2021 г. нашите граждани и предприятия ще се възползват в пълна степен от една конкурентоспособна, иновативна и приобщаваща цифрова Европа“.

Съветът също така одобри, новите правила за създаване на Европейски кодекс за електронните съобщения и Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения БЕРЕК. Новите правила създават благоприятна конкурентна рамка за развитието на 5G в цяла Европа. Държавите членки ще разполагат с две години, за да транспонират кодекса в националното законодателство.

Съветът прие също така и доклада за напредъка на Регламента за защита на неприкосновеността на личния живот в кибер пространството, предложен от Комисията през януари 2017 г. Документът касае модернизиране на правилата за поверителност в цифровата ера, които трябва да бъдат приведени в съответствие с Общия регламент относно защитата на данните, както и да обхване съобщенията в реално време, гласовите съобщения през IP и уеб базираните електронни съобщения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини