Протестиращи срещу цените на горивата нападнаха белгийски телевизионен екип

  • 21 ноември 2018 11:27

  • 766
  • 1
Протестиращи срещу цените на горивата нападнаха белгийски телевизионен екип
© pixabay

Участници в протестите срещу цените на горивата в Белгия нападнаха снощи екип на държавната телевизия секунди преди пряко включване в новинарска емисия.

Протестиращите се държаха грубо и заявиха, че журналистите само гледат да си получат заплатите, не съобщават на обществеността истината и са зависими от правителството. Прякото включване бе провалено, въпреки хладнокръвието на репортера. В по-голямата част от записа на техническата връзка, осъществявана преди същинското включване в ефир, екранът е черен заради настояването на протестиращите да не се снима.

Недоволството в Белгия срещу ниските доходи и високите цени на горивата на места прераства в бунт. Полицията досега неколкократно се намеси, за да разпръсне барикади пред входовете на складове за съхранение на гориво.

Една цистерна бе запалена, а друга - източена, от групи, присъединили се по-късно към започналия в петък миналата седмица протест. Първоначалните организатори, които обявиха предстоящото създаване на политическо движение за участие в следващите федерални избори, се разграничиха от вандалските прояви. 

Медии представят днес предложение на гражданин за друг подход в поразяването на виновника за настоящото положение. Предлага се от догодина хората да плащат възможно най-често с пари в брой, което би уязвило банките. Според предложението това е демократичен начин на съпротива, с който не трябва да се прекалява, защото стабилността на банките е основната защита за спестяванията на гражданите. 

Тази сутрин блокадите на няколко места в Белгия продължават, а една трета от бензиностанциите във Валония са засегнати от действията на протестиращите. Съобщава се за затворени участъци от магистрали, включително на международни пътища.

Последвайте канала на

БТА
766 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мишел Петков

2018.11.21 | 11:44

1

Какво ли ще се случи в Белгия ако получават нашите заплати?

Добави коментар

Водещи новини