Русия имала достъп до компютърен център, обработващ британски визи

  • 16 ноември 2018 16:19

  • 704
  • 1
Русия имала достъп до компютърен център, обработващ британски визи
© gettyimages

Изследователската група "Белингкат" и руският уебсайт "Инсайдър" твърдят, че руското разузнаване е проникнало в компютърната инфраструктура на компания, която обработва молбите за британски визи, съобщава Асошиейтед прес.

Разследването, публикувано днес, показва как двама заподозрени агенти на руското военно разузнаване, които са обвинени в отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в английския град Солсбъри през март, са получили британски визи.

"Инсайдър" и "Белингкат" казват, че са интервюирали неназован мъж, който е работил за компания, обработвала молби за визи за няколко консулства, включително за британски визи. Мъжът е избягал от Русия м.г. и е поискал убежище в САЩ. Той казал, че е бил принуден да работи с агент на руското контразузнаване - ФСБ, който му разкрил, че те имат достъп до наблюдателни камери на британския визов център и имат схема на компютърната мрежа на центъра, допълва БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
704 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ушанки, а, модна линия

2018.11.16 | 23:28

1

Я виж ти, Русия колко била силна в информационните тихнологии. Слага в шапка всички западни самохвалци, щом като непрекъснато прониква в секретни и защитени сайтове. Не бивало шега с Рашките в най-новите течения на техниката. Без да се хвалят, както западнярите, кротко и тихо са с век напред. А Западът само квичи с хвалбите си.

Добави коментар

Водещи новини