Тереза Мей: Брекзит е тежка мисия (обновена)

  • 15 ноември 2018 12:33

  • 965
  • 2
Тереза Мей: Брекзит е тежка мисия (обновена)
© Getty (архив)

Брекзит е тежка мисия, каза премиерът на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Министър-председателят говори пред Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон). Пред депутатите тя защити приетото вчера от нейното правителство проектоспоразумение за излизането на страната от Европейския съюз (Брекзит). "Ние защитихме националните интереси на Британия", заяви тя от трибуната. "Като премиер на Обединеното кралство аз нося отговорността за благоденствието на нашите граждани. Ето защо, ние ще приемаме чужденци с висока квалификация, а не хора, които притежават гражданство на Европейския съюз", категорична бе Мей. "Ние направихме тежък, но правилен избор", каза още стопанката на "Даунинг стрийт" 10 по повод въвеждането  на митнически контрол между Обединеното кралство и 27-те оставащи членки на ЕС.

"Излизането ни от ЕС ще бъде плавно и ще завърши на 29 март 2019 г., когато е предвидено", заяви тя. Тези нейни думи бяха посрещани от законодателите със смях и блъскане по банките.

След Мей думата взе лидерът на основната опозиционна сила Лейбъристката партия Джереми Корбин. "Според него в проекта няма нищо ясно по въпроса за имиграцията. В това отношение проектът е в полусуров вид", заяви той. "Вашият проект е провал. Не само за имиграцията, но и по всички други точки. Например, сътрудничеството с Европа в борбата срещу транграничната престъпност ", продължи Корбин.

Мей отговори, че нейният опонент вероятно не е чел проекта. "Брекзит не означава прекратяване на сътрудничеството с Европол и други подобни институции", заяви тя.

В дискусията се намесиха още политици от различни политици и на моменти спорът в пленарната зала прерастваше в препирня, придружавана с освирквания и викове. На моменти председателят на Камарата Джон Бъркоу призоваваше присъстващите да запазят спокойствие.

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
965 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.15 | 18:32

2

Тази нанесе щети колкото Меркел, че и повече!

опорна то4ка

2018.11.15 | 15:16

1

Добриютро! Едно е да съскаш народа, друго е да свършиш за 5 пари работа

Добави коментар

Водещи новини