Мъж, заподозрян, че откраднал вещи на Джон Ленън, ще бъде съден в Германия

  • 12 ноември 2018 21:50

  • 803
  • 0
Мъж, заподозрян, че откраднал вещи на Джон Ленън, ще бъде съден в Германия
© gettyimages

В Германия срещу 59-годишен мъж бе повдигнато обвинение по подозрения, че се опитал да продаде крадени дневници и други вещи на Джон Ленън, съобщawa Ройтерс.

Заподозреният, идентифициран от берлински следователи като Ерхан Г., през 2014 г. упълномощил берлинска аукционна къща да продаде вещите, като получил авансово 785 000 евро. Вещите, от които през 2006 г. била лишена вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно, се озовали в Берлин. Те включват писма, запис на концерт на "Бийтълс" и очила на Ленън, както и последния му дневник, който приключва на 8 декември 1980 г., когато бившият бийтъл е убит с огнестрелно оръжие в Ню Йорк.

В дневника се посочва, че същата сутрин Ленън и Оно имат среща с фотографката Ани Лейбовиц. Тогава е направена снимка на голия Ленън и Йоко в леглото им. През януари 1981 г. снимката се появява на корицата на сп. "Ролинг стоун".

Други документи, илюстрация и други очила на Ленън били скрити в автомобила на заподозрения. Полицията подозира, че вещите са били откраднати от бивш шофьор на Йоко Оно, преди да бъдат доставени в Берлин през 2013 г. или 2014 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини