Манфред Вебер ще е новият шеф на партията-съюзник на Ангела Меркел в Бавария?

  • 12 ноември 2018 09:31

  • 509
  • 0
Манфред Вебер ще е новият шеф на партията-съюзник на Ангела Меркел в Бавария?
© Getty (архив)

Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище може да е следващият лидер на баварския съюзник на партията на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предположиха германския медии.

Името на водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия се появи на фона на оставката на лидера на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер. Зеехофер  обяви за оттеглянето си от ръководния пост вчера. Мотивите за оставката му все още не се обявяват. Издания от Федералната република обаче припомнят за лошите резултати на на ХСС на местните избори. Бившият вече лидер заяви, че 2019 г. ще бъде година на обновлението за неговата партия. Очаква се днес новият премиер на южната германска провинция Маркус Зьодер да представи новия си кабинет, но вниманието ще бъде насочено към вътрешния министър (Зеехофер).

ХСС е съюзник на Християндемократическия съюз (ХДС), от чийто редове е излъчена Меркел, в Бавария. Те образуват една парламентарна група във Федералния парламент в Берлин и са част от групата на ЕНП в Европейския парламент.  

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини