Папа Франциск: Да търсим всички възможни начини за приключване на конфликтите по света

  • 11 ноември 2018 16:44

  • 701
  • 1
Папа Франциск: Да търсим всички възможни начини за приключване на конфликтите по света
© gettyimages

Главата на Римокатолическата църква Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова за мир по време на традиционното си обръщение към вярващите на площад „Свети Петър” в деня, в който светът отбелязва 100-годишнината от края на Първата световна война.

„Тази историческа страница от Първата световна война е ясно предупреждение към всички – да отхвърлят културата на войната и да търсят всички възможни начини за слагане на край на конфликтите, които все още раздират света”, заяви той.

Папата припомни думите на своя предшественик – папа Бенедикт XVI, който през 1917 г. нарече военния конфликт „безполезно клане”.

"Докато се молим за всички жертви на тази ужасна трагедия, нека твърдо да кажем: "Инвестирайте в мир, а не във война!", Каза Франциск в края на своето обръщение. "Изглежда, ние не се учим", отбеляза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
стефан

2018.11.12 | 07:34

1

Какво лицемерие! Тези , които подпалиха света и продават оръжие на "поразия" са от неговата вера. Тези, които забраниха християнските символи в Европа също са от неговата вера!

Добави коментар

Водещи новини