Румънският министър по европейските въпроси е подал оставка

  • 10 ноември 2018 19:29

  • 740
  • 1
Румънският министър по европейските въпроси е подал оставка
© pixabay

Румънският делегиран министър по европейските въпроси Виктор Негреску е подал оставка, съобщи румънската информационна агенция Медиафакс, позовавайки се на правителствени източници.

Оставката идва по-малко от два месеца, преди страната да поеме ротационното председателство на ЕС.

Новината за оставката на министъра бе потвърдена от министъра за еврофондовете Рована Плумб. Негреску координираше подготовката на шестмесечното председателство на Съвета на ЕС, което Румъния ще поеме от януари догодина, напомня БНТ.

Според различни източници, които говориха пред медиите при условие за анонимност, Негреску е подал оставка след напрегнато заседание на кабинета вчера, на което министрите са обсъждали готовността на Румъния да поеме председателството.

Министърът на финансите Еуджен Теодорович също потвърди за оставката. "Това е акт, който не разбирам. Да го направиш, когато имаш изключителна възможност да координираш подобно председателство, показва политическа незрялост", коментира днес Теодорович. 33-годишният Негреску от управляващата Социалдемократическа партия бе назначен за делегиран министър по европейските въпроси през юни 2017 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.10 | 23:31

1

Браво на човека! Осъзнал е, че това не е хапка за неговата уста. Та той е само на 33.

Добави коментар

Водещи новини