Юнкер заяви, че "лагерите" за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред на ЕС

  • 26 октомври 2018 17:27

  • 1353
  • 1
Юнкер заяви, че "лагерите" за мигранти в Северна Африка  вече не са в дневния ред на ЕС
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви, че предложението ЕС да се опита да създаде лагери за мигранти в Северна Африка вече не е на дневен ред, предаде Ройтерс.

"Това вече не е на дневен ред и изобщо не трябваше и да бъде", каза той на пресконференция в Тунис с тунизийския премиер Юсеф Шахед.

Между държавите членки на ЕС има различия за това как съюзът да се справи с десетките хиляди мигранти, пристигащи всяка година в Европа - основната част по море от Северна Африка и от Турция.

През юни на срещата на върха на ЕС беше възложено на комисията да проучи начини за обособяване в северноафрикански страни, сред които Тунис, на "регионални платформи за дебаркиране" на мигранти, спасени от европейски кораби в Средиземно море.

В Африка обаче нямаше особено желание за това, а представители на ЕС дълго време оспорваха законността и практичността на подобни лагери - мнение, изтъкнато и в прямия отговор на Юнкер на днешната пресконференция в Тунис, отбелязва Ройтерс. 

Последвайте канала на

БТА
1353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.26 | 18:27

1
Лагерите в Африка не са на дневен ред, защото ще са в Азия, а африканците ще се хванат за ***ците.

Добави коментар

Водещи новини