Испанската полиция арестува наркобос

  • 18 октомври 2018 06:46

  • 1815
  • 0
Испанската полиция арестува наркобос
© Gettyimages

Един от най-издирваните наркотрафиканти в Испания, който се беше подиграл на полицията, появявайки се във регетон видеоклип, беше арестуван в Андалусия, предаде Франс прес, цитирайки говорител на силите на реда.
Франсиско Техон, ръководител на клана "кастаняс", "беше арестуван в Линеа де ла Консепсион, близо до границата с британската територия Гибралтар. Според полицията Франсиско е ръководел основната мрежа за трафик на хашиш в Андалусия, заедно с брат си Антонио, който беше арестуван през юни в същия град.


В края на 2016 г. двамата братя успяха да се спасят от операция срещу организацията им, довела до ареста на 30 предполагаеми членове. Неотдавна обаче Франсиско Техон се появи усмихнат в клип на кубинския регетон изпълнител Класе А.
На клипа се вижда как наркобосът слиза от Бентли, къпе се в басейн, пълен с жени по бикини и накрая отива в друга стая, където също го чакат жени. Записът беше публикуван в социалните мрежи, предизвиквайки силна полемика. По-късно изпълнителят го свали от сайта за видеосподеляне Ютюб.

Този клип "показва липсата на уважение към силите за сигурност, което изпитват наркотрафикантите", заяви тогава пред АФП Хосе Енсина от асоциацията на служителите на силите на реда в провинция Кадис. Провинцията има едно от най-високите нива на безработица в Испания и се намира само на няколко десетки километри от Мароко. Около 40 на сто от конфискуваните в Испания наркотици се залавят в този регион.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини