Германските власти не изключват вчерашната заложническа драма в Кьолн да има терористичен мотив

  • 16 октомври 2018 07:19

  • 1888
  • 2
Германските власти не изключват вчерашната заложническа драма в Кьолн да има терористичен мотив
© gettyimages

Германската полиция не изключва възможността вчерашното нападение и взимането на заложничка на централната гара в Кьолн да е имало терористичен мотив, предаде ДПА.

Похитителят бе ранен, след като полицията влезе в аптека на гарата, където мъж държеше заложничка. Мъжът бил въоръжен с експлозиви, направени от газови бутилки за къмпинг и запалителни вещества, каза офицерът, ръководещ следствието. Прокуратурата разследва опит за убийство и нараняване.

Вчера по обед нападателят възпламенил коктейл "Молотов" в ресторант за бързо хранене и ранил 14-годишно момиче, а собственикът на ресторанта изпаднал в шок, напомня ДПА. Нападателят избягал, нахлул в аптека в същия комплекс от магазини и взел жена за заложничка. Специални сили на полицията атакували аптеката след два часа преговори, простреляли нападателя и го ранили тежко. Леко ранената заложница била освободена.

"Когато влязъл в аптеката, нападателят заявил според свидетели, че е от терористичната група Даеш (Ислямска държава)", каза следователят. Полицията съобщи, че на мястото на нападението е намерен документ за самоличност на 55-годишен сириец, който имал разрешение за престой в Германия до средата на 2021 г. Следователите казаха, че вероятно този документ е на нападателя, но това още не е доказано със сигурност. Той е известен на полицията във връзка с редица престъпления, като кражби и заплахи.

Вчера полицията затвори цялата гара и блокира района около нея, включително площада около прочутата Кьолнска катедрала, а влаковете бяха отклонявани. Гарата на Кьолн е един от най-важните железопътни възли по Рейн и е в самия център на града. През нея всеки ден минават около 1300 влака и 280 000 пътници, добавя БТА, цитирайки ДПА.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.16 | 14:48

2
zashtoto kolega hemafrodita merkel izkarva vsicki arabski ubiici sas psihiceski otklonenia i te ne podlejat na zatvor hitro nali.

2018.10.16 | 11:03

1
" Той е известен на полицията във връзка с редица престъпления, като кражби и заплахи."
================================================
И защо не е бил в затвора ?!

Добави коментар

Водещи новини