Германия се подготвя за „неизбежна” гръцка катастрофа

  • 19 февруари 2012 18:49

  • 1515
  • 2
Германия се подготвя за „неизбежна” гръцка катастрофа
©

Плановете за потенциално гръцко напускане на еврозоната, бяха очертани в Германия, след като ЕС се изправи лице в лице с факта, че гръцкият дълг излиза извън контрол, със или без спасителен план, коментира австралийският в. „Сидни морнинг хералд”.

Финансовите министри от еврозоната ще се срещнат, за да одобрят следващия транш от кредита от ЕС и МВФ, предназначен да предотврати национален банкрут, докато новото гръцко правителство поставя финансите на страната в ред.

Но някои строги икономии, които бяха изискани, предизвикаха такава ярост в Гърция, и изискваните бюджетни съкращения са толкова дълбоки, че германският финансов министър, Волфганг Шойбле, не вярва, че някое правителство е способно да ги въведе. Неговият песимизъм прерасна в отчаяние със секретния доклад на Европейската комисия, ЕЦБ и МВФ, според който дори Гърция да изпълни всичките си побещания, това няма да бъде достатъчно да постигне целите да приведе общия размер на дълга си до 120% от БВП през 2020г.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2015.02.05 | 13:36

2
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1
Наско Насков (бивш от бившите)

2015.02.02 | 14:01

1
Оххххххх густооооооооо, дано в най-скоро време "малаките" да си вземат обратно драхмичките, хавлийките и да ходят да берат маслинкииииии. Писна им на хората да им дават кинти а те хем ги взимат и нагло не искат да ги връщат.....

Добави коментар

Водещи новини