Юнкер се надява през ноември да има споразумение за Брекзит

  • 05 октомври 2018 14:56

  • 779
  • 0
Юнкер се надява през ноември да има споразумение за Брекзит
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви, че е изцяло съсредоточен върху успешното завършване на преговорите за Брекзит и се надява през ноември да има споразумение, предаде Ройтерс.

Според дипломатически източници преговарящите на ЕС за Брекзит са на мнение, че споразумението за условията на раздялата между съюза и Великобритания е "много близо". Това е сигнал, че е възможно в момента да се върви към компромис по най-проблемния въпрос - за бъдещето на ирландската граница.

"Преговорите не са лесни, защото не можем да не бъдем критични, че получаваме разнопосочни сигнали от Лондон", каза Юнкер в реч пред австрийския парламент. "На правителствено равнище във Великобритания има многогласен хор и ние се опитваме да сглобим парчетата, за да могат да се превърнат в мелодия", каза той.

Председателят на ЕК заяви, че се надява този месец Европейският съвет да постигне "достатъчен напредък", за да може през ноември да има споразумение.

Великобритания и ЕС се опитват да финализират навреме за двете лидерски срещи на съюза - на 17-18 октомври и 17-18 ноември - споразумението за Брекзит, както и споразумение за отношенията след британското излизане от съюза, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини