Берлускони стана на 82

  • 01 октомври 2018 09:12

  • 17038
  • 0
Берлускони стана на 82
©

В събота Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 отпразнува рожден ден заедно с неговия внук от дъщеря му Марина, който не само че носи името на дядо си, но е роден също на 29 септември.

Само че Силвио Ванадия, както се казва момчето, навърши 14 години, докато бившият четирикратен премиер на Италия и лидер на нейната десница чукна 82. Но независимо от разликата във възрастта им, според свидетели в събота вечерта рождениците купонясвали като луди в семейната вила на щерката в разположеното североизточно от Милано градче Лезмо. На обяд пък в имението на гаджето му Франческа Паскале наздравица с Берлускони вдигнаха десетината негови най-близки приятели, с които експремиерът кара всички празници поне от три десетилетия, пише "Монитор".

Един от първите, които рано сутринта поздравили рожденика по телефона, бил руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Неговото „За много години!“ зарадвало изключително стария му другар и двамата разговаряли близо половин час. Ако се вярва на близките на експремиера, що се отнася до поздравленията на политическите му съмишленици, то той се бил зарадвал най-много на това на бившия си министър Джанфранко Ротонди. Който правейки алюзия с главния герой - благородник от прочутия роман на Джузепе Томази ди Лампедуза „Гепардът“, обявил Берлускони за „последния гепард“ на Италия, след когото в правителството й били нахлули хиените. На поздравленията на всички приятели и сподвижници Силвио отговори с видео, в което им обеща докато е жив да работи така, че да оправдава винаги тяхното доверие и тяхната обич.

Доколкото до получените подаръци от дядото – рожденик, то медиите на Апенините обявиха единодушно за най-голям този, който той сам си бил направил – закупения в петък за 3 млн. евро футболен клуб „Монца“ от едноименния сателитен град на Милано.

Последвайте канала на

Novini.bg
17038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини