Борис Джонсън: Планът на Мей за Брекзита е нелеп

  • 30 септември 2018 16:40

  • 2751
  • 1
Борис Джонсън: Планът на Мей за Брекзита е нелеп
© gettyimages (архив)

Бившият британски министър на външните работи Борис Джонсън определи плана на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за напускането на ЕС като нелеп, предаде БТА, цитирайки АП.

Агенцията отбелязва, че с това свое изказване Джонсън е разпалил напрежението на фона на започващия днес конгрес на управляващата във Великобритания Консервативна партия. Бившият британски външен министър заяви пред в."Сънди таймс", че планът на премиера за Брекзита няма да проработи, особено предложенията, които изискват Великобритания и ЕС да си налагат взаимно мита. Спиред Джонсън планът на Мей е "напълно абсурден".

Планът предвижда Великобритания да остане част от единния европейски пазар за стоки, но да има собствени разпоредби, отнасящи се до услугите и да сключва споразумения за свободна търговия с трети страни. Европейските лидери отхвърлиха тази идея, като казаха, че Великобритания иска да има ползите от членството без обаче да поема отговорностите, свързани с него.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2018.09.30 | 22:40

1
Колко типично за англичаните. Наглоста им край няма. Хем да са независими да не плащат вноски, да могат да си контролират границите и хем да участват в свободния пазар все едно че са членки на съюза. Благинките да останат но не и ангажиментите.

Добави коментар

Водещи новини