Турският президент Ердоган на посещение в Германия

  • 27 септември 2018 08:52

  • 755
  • 0
 Турският президент Ердоган на посещение в Германия
© Getty Images (Архив)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига днес на официално посещение в Германия, целящо подобряване на политическите и икономически отношения между двете страни, съобщава Анадолската агенция. Това е първата официална визита на Ердоган в Германия в качеството му на президент.

По време на тридневното посещение турският държавен глава ще се срещне с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер и ще има разговори с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Планирано е Ердоган да се срещне с представители на турската общност в Германия и с ръководители на големи германски компании.

В Берлин Ердоган ще бъде посрещнат с церемония с военни почести. След това германският президент Щайнмайер ще даде официална вечеря в негова чест в президентския дворец Белвю.

Канцлерът Меркел ще се срещне с Ердоган на обяд в сградата на правителството в петък, а след това двамата ще имат работна закуска в събота сутринта, на която ще обсъдят двустранни и международни въпроси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини