Тереза Мей: Ядрената сделка е най-ефективното средство Иран да не се сдобие с ядрено оръжие

  • 26 септември 2018 21:04

  • 925
  • 0
Тереза Мей: Ядрената сделка е най-ефективното средство Иран да не се сдобие с ядрено оръжие
© Getty Images/Guliver

Споразумението от 2015 г., сключено от великите сили и Иран, остава най-доброто средство за недопускане Техеран да се сдобие с ядрено оръжие, заяви днес пред Съвета за сигурност на ООН британската министър-председателка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предаде Франс прес.

"Това остава най-добрият начин да се попречи на Иран да разработи ядрено оръжие и ние се ангажираме да запазим споразумението дотогава, докато Иран продължава да изпълнява ангажиментите си", заяви Мей в присъствието на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който през май реши да се оттегли от споразумението.

Мей посочи още, че "други аспекти от политиката на Иран, по-специално дестабилизиращата му активност в региона и продължаващите опити да разширява възможностите на ракетната си програма, продължават да предизвикват сериозна загриженост", предаде ТАСС.

Британската министър-председателка изрази надежда, че Русия ще се присъедини към световния консенсус срещу използването на химическо оръжие.

Последвайте канала на

БТА
925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини