Малта ще прехвърли мигрантите от "Акуариус" в други държави

  • 25 септември 2018 20:13

  • 2587
  • 3
Малта ще прехвърли мигрантите от "Акуариус" в други държави
© Getty Images

Малта обяви днес, че ще позволи на 58-те мигранти, спасени в Средиземно море от кораба "Акуариус", да слязат на нейна територия и те "веднага ще бъдат разпределени" в други държави, предаде Франс прес.

"Петдесет и осемте мигранти на борда на "Акуариус" ще бъдат транспортирани с малтийски кораб в международни води и отведени в Малта", написа малтийският премиер Джоузеф Мускат в Туитър.

Съобщението на малтийския кабинет беше предшествано от това на португалското правителство по-рано днес, което заяви, че е постигнало споразумение с Франция и Испания да приеме 10 от 58-те мигранти.

Говорител на малтийското правителство заяви, че мигрантите, които слязат на сушата в Малта, "веднага ще бъдат прехвърлени в четири други европейски държави". 

Франция ще приеме 18 от тези мигранти, Германия и Испания - по 15 всяка, а Португалия - 10, съобщи канцеларията на френския премиер Едуар Филип.

Премиерът Мускат написа в Туитър, че "Малта и Франция за пореден път поемат инициативата да разрешат безизходицата с мигрантите", предаде Ройтерс.

"Заедно с френския президент Еманюел Макрон и други лидери искаме да демонстрираме възможния многостранен подход", написа Мускат.

Радина Лазарова
2587 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АА

2018.09.25 | 20:19

1
да бе, да ги връщат в либия, там процъфтява американската демокрация. нали за това хвърляха бомби срещу диктатора кадафи.

2018.09.26 | 08:39

3
директно в Сибир на чист въздух при китайците
!

2018.09.25 | 22:19

2
Най-голямата цигания е да каниш в дома си тумби цигани (негри) и после да принуждаваш съседите си да ги приемат. Това може да се разглежда и като трафик на хора или подмяна на коренното население на Европа.

Добави коментар

Водещи новини