Срещата на Земан с Банън приключила много хладно заради разногласия за китайските мита

  • 25 септември 2018 07:35

  • 607
  • 0
Срещата на Земан с Банън приключила много хладно заради разногласия за китайските мита
© Getty Images/Guliver

Чешкият президент Милош Земан разкри, че разговорът, който е провел в неделя със Стив Банън, бившия съветник на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, е приключил в много хладна атмосфера заради фундаментално разногласие относно митата срещу Китай, предаде Франс прес.

"Ако на Китай бъдат наложени мита и не само на него, хората ще си дадат сметка, че това рискува да забави икономиката и от двете страни", е казал Земан пред Банън. Земан е известен с прорурските и прокитайските си позиции.

"Изразих моето фундаментално несъгласие с мнението на Стив Банън за митата, наложени на Китай. Ето защо ние се разделихме в една много студена атмосфера", разказа Земан.

Относно срещата с бившия съветник на Тръмп, състояла се в Лани, близо до Прага, говорителят на Земан - Иржи Овчачек, каза, че двамата са обменили мнение относно ЕС и отношенията с Русия и Китай. По думите му чешкият президент подчертал съществената важност на борбата срещу тероризма.

Бившият съветник на Тръмп, който е ултраконсервативен, от няколко месеца води антиевропейска кампания, която го отведе в редица европейски столици, където той системно разкритикува елитите, бюрокрацията и традиционните медии.

В събота в Рим той предложи услугите си на популистките партии, за да спечелят европейските избори догодина и същевременно предупреди, че ще има нова финансова криза.

Последвайте канала на

БТА
607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини