"Меркози" се превръща в "Мерконти"

  • 17 февруари 2012 10:33

  • 856
  • 0
"Меркози" се превръща в "Мерконти"
© gettyimages

В италианската столица днес очакват германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, едва два дни след посещението на президента Кристиан Вулф, съобщава ИТАР-ТАСС.

В програмата на визитата са включени срещи на Меркел с премиера Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна и президента Джорджо Наполитано, а тематиката е очевидна - проблемите на еврозоната, гръцкият сценарий и усилията на Италия за преодоляване на суверенния й дълг, който продължава да определя поведението на европейските пазари. През последните шест месеца посоката на европейската политика се определяше главно от Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в. Заради частните им срещи двойката бе наречена от медиите "Меркози". Един от първите положителни ефекти от появата на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна начело на италианското правителство беше, че страната, откровено игнорирана на международната политическа сцена по времето на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, веднага бе приета в "европейската ос" и дуото стана трио.
Тристранни срещи се състояха неколкократно: Монти беше в Париж, Берлин и Лондон, а в края на януари новата среща на "тройката" трябваше да се състои в Рим, но бе отменена преди поредната среща на върха на Европейския съюз. И ето че сега все пак тя ще се проведе (отново преди заседание на Еврогрупата и среща на върха на ЕС), но в съкратен състав: Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в в момента е прекалено зает с вътрешни дела преди президентските избори във Франция през април, за които той се кандидатира официално в сряда.

Последвайте канала на

БТА
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини