Малта няма да стане мигрантски център в Средиземно море, заяви премиерът

  • 17 септември 2018 07:28

  • 1178
  • 0
Малта няма да стане мигрантски център в Средиземно море, заяви премиерът
© Pixabay

Малта никога няма да стане мигрантски център в Средиземно море, заяви по време на радио интервю за канал премиерът Джоузеф Мускат, цитиран от ДПА.

Изпадналите в беда в морето ще получават помощ, но Малта няма да служи като център за приемане на мигранти, подчерта Мускат в интервю, дадено за радио "Уан", собственост на неговата партия. Той добави, че няма да приеме "никой да стоварва неща" върху неговата страна.

Малта и Италия отдавна водят спор за спасяването и приемането на мигрантите, които тръгват от Северна Африка към Европа. Днес премиерът Мускат отхвърли твърдението на италианското правителство, че Валета не спазва международните закони.

Според него всички изпаднали в беда получават помощ, но ако нямат нужда от такава, "ръцете на малтийските власти са вързани" и те не могат просто да приемат хора, които искат да отидат на острова.

Италианското правителство възприе остра антиимиграционна позиция, заявявайки, че няма да позволи на повече спасителни кораби да акостират, освен ако други европейски страни не приемат хора.

Последвайте канала на

БТА
1178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини