Съдът на ЕС: Социалните мрежи не трябва да имат филтър за музика

  • 16 февруари 2012 13:35

  • 795
  • 1
Съдът на ЕС: Социалните мрежи не трябва да имат филтър за музика
©

Съдът на европейските общности постанови днес, че уебсайтовете за социални контакти не могат да бъдат задължавани да инсталират общи филтри, за да предотвратят нелегалната размяна на музикални и други продукти с авторско право, предаде АП.

Според съда поставянето на такива филтри, които обхващат всички потребители, не защищава достатъчно личните им данни и свободата им да получават и споделят информация. Белгийската компания САВАМ, която представлява автори, композитори и музикални издатели, е възразила срещу практиката на социалната мрежа Netlog NV, в която профилите на потребителите позволяват незаконна размяна на защитени от авторското право произведения. През ноември САВАМ загуби друго дело, с което настояваше доставчиците на интернет услуги да поставят филтри, за да се предотврати нелегалното теглене на файлове.

Последвайте канала на

БТА
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2012.02.20 | 12:27

1
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1

Добави коментар

Водещи новини